Ingredience:
300g špaget
6 rajčat
rajčatový protlak
hladká mouka
rostlinný olej
tymián, nové koření dle chuti
sójové kostky
bobkový list
špetka cukru
pepř, sůl podle chuti
zeleninový bujón
Postup: Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Po chvilce přidáme koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list), můžeme poprášit hladkou moukou a krátce osmahneme. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a vaříme za občasného míchání alespoň 15 minut. Přidáme mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 5 minut povaříme. Osladíme dle chuti, případě osolíme, přidáme rajský protlak a na drobno nakrájená čerstvá rajčata. Necháme povařit 10 minut. Do hotové omáčky zamícháme jedno balení předem uvařeného sójového masa. Při potřebě můžeme ještě zahustit moukou. Podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.
Mááám hlad!
ReplyDeleteJeště, že jsem si zrovna dovařila protože kdyby ne..fuh fuh :)
pěkný recept :)
stáváme pravidelnou čtenářkou, pěkný blog !:)
PinkPomegranate
Dnes je mám zrovna na oběd :D ale teda se sojovou šunkou, protože nejím maso, ale už se na ně hrozně těším :D
ReplyDeleteno já taky nejím maso, jsem veganka :) to v receptu je sójové
Delete