1/07/2015

RECIPE: PASTA WITH BOLOGNESE SAUCE

Ingredience:
300g špaget
6 rajčat
rajčatový protlak
hladká mouka
rostlinný olej
tymián, nové koření dle chuti
sójové kostky
bobkový list
špetka cukru
pepř, sůl podle chuti
zeleninový bujón

Postup: Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Po chvilce přidáme koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list), můžeme poprášit hladkou moukou a krátce osmahneme. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a vaříme za občasného míchání alespoň 15 minut. Přidáme mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 5 minut povaříme. Osladíme dle chuti, případě osolíme, přidáme rajský protlak a na drobno nakrájená čerstvá rajčata. Necháme povařit 10 minut. Do hotové omáčky zamícháme jedno balení předem uvařeného sójového masa. Při potřebě můžeme ještě zahustit moukou. Podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

3 comments:

  1. Mááám hlad!
    Ještě, že jsem si zrovna dovařila protože kdyby ne..fuh fuh :)
    pěkný recept :)
    stáváme pravidelnou čtenářkou, pěkný blog !:)
    PinkPomegranate

    ReplyDelete
  2. Dnes je mám zrovna na oběd :D ale teda se sojovou šunkou, protože nejím maso, ale už se na ně hrozně těším :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. no já taky nejím maso, jsem veganka :) to v receptu je sójové

      Delete